موتورهای جستجو در فراهم آوردن ترافیک هدفمند منحصر به فردند. افراد زمانی که به دنبال محصول یا خدمات مورد نیاز خود میگردند، موتورهای جستوجو از اولین فضاهایی هستند که مورد بررسی قرار میگیرند.
در صد بالایی از ترافیکی که وارد سایتها میشود از طریق سرچ افراد در موتورهای جست و جوی بزرگی همچون گوگل و بینگ است به طوری که در هر ثانیه 63000 جستوجو در گوگل انجام میشود. (که البته در ایران بالای 95 درصد جستجوها در گوگل صورت میگیرد) . اگرچه شبکههای اجتماعی و سایر انواع ترافیک میتوانند بازدید را برای سایت به ارمغان بیاورند، اما موتورهای جستجو، کانال اصلی ناوبری بیشتر کاربران اینترنت هستند و این موضوع درباره همه سایتها صدق میکند. (تصویری از فضای گوگل و بینگ)
بنابر این رقابت بین سایتهای فعال بسیار است. یکی از نکات کلیدی و مهم برای پیروزی در این رقابت اولویت داشتن برای نمایش است. این مساله در علم طراحی و مدیریت سایت S.E.O نامیده میشود.
S.E.O مخفف کلمه Search Engine Optimization است و خدمات سئو یا همان بهینهسازی سایت فرایندیست که با توجه به الگوریتمهای موتورهای جست و جو تعریف شده و به منظور نمایش سایت در صدر نتایج جستوجو صورت میگیرد. این فرایند کلیه فعالیتهایی است که داخل وب سایت و بیرون از آن انجام میشود و مادامی که سایت وجود دارد، باید ادامه داشته باشد. این فعالیتها سایت را هرچه بهتر به موتورهای جستوجو معرفی میکنند و باعث میشوند که در نیاز بازدیدکنندگان زودتر از سایر صفحات نمایش داده شوند.
البته باید توجه داشت که اعمال خدمات سئو بر یک سایت امری زمان بر بوده و همچنین نیازمند شناخت کامل و جامعی در خصوص عملکرد موتورهای جستوجوست. در زیر آماری از تاثیر اعمال خدمات سئو بر سایتهای تحت مدیریت نارون دیجیتال را میبینید.
اگر بخواهیم خیلی مختصر بخشهای پایهای فرایند سئو را نام ببریم، میتوان آنها را در سه دسته کلی، یعنی فعالیتهای تکنیکال، سئو داخلی و سئو خارجی تقسیم کنیم. در ادامه مختصرا توضیحی در ارتباط با هر یک ارائه میشود:
شامل تکنیکهایی است که بیرون از سایت به منظور بهینهسازی آن انجام میشود. از این جمله میتوان به لینکسازی خارجی اشاره کرد که البته نیازمند آنالیز وضعیت سایت است. این عمل معمولا مدتی بعد از شروع فعالیت سایت و کسب جایگاه او انجام میشود.
مجموعهای از فعالیتهای شما در نحوه ارائه محتوا، سئو کلی سایت و رعایت اصول بهینهسازی است. نمونههایی از این فعالیتها عبارتند از: انتشار تصویر همراه متن، رعایت تعداد کمی کلمات در محتوای متنی، گروهبندی و طراحی ابر کلمات کلیدی، استفاده از کلمات متناسب با نیاز و جست و جوی مخاطب و ….
فرایند آمادهسازی سایت برای درک صحیح گوگل از محتوا و ارتباط میان صفحات را سئو تکنیکال میگویند.