واژه “Motion” در زبان فارسی “پویا” ترجمه میشود و به هر چیزی که دارای حرکت باشد، میگویند. بدین ترتیب میتوان در کلامی ساده موشنگرافیک را طراحیهای گرافیکی متحرک دانست. موشنگرافیک ویدئوییست که پیام و محتوا گرافیکی را به صورت متحرک تبدیل میکند و محصول نهایی یک فایل ویدئویی است که ایده ساده یا پیچیدهای را بهصورت ترکیبی از صدا و عناصر بصری نظیر اشکال و شخصیتهای کارتونی، تایپوگرافی و …. نمایش میدهد. داستانسرایی مناسب نیز بخش مهمی از موشنگرافیک را تشکیل میدهد.
در موشن گرافیکها، از دو هنر فیلمسازی و گرافیک به صورت همزمان استفاده میکنند و از قابلیتهای هر دو جهت انتقال محتوا و پیام بهره میبرند. در ادامه نمونههایی از موشنگرافیکهای آماده شده توسط نارون مدیا را میبینید.
با علاقه روز افزون مخاطبین به ویدئو و قابلیت این قالب در انتقال بخش قابل توجهی از اطلاعات، و همچنین جذابیت زیاد موشنگرافیک، اگر ویژگیهای اصولی در ساخت این قالب گرافیکی به درستی رعایت شوند، ابزار قدرتمندی به دست میآید که بهخوبی میتواند در خدمت اهداف بازاریابی برند قرار گیرد.
موشنگرافیکها کاربردهای بسیاری دارند که اغلب با توجه به محتوای موشن دستهبندی میشوند. از اصلیترین این کاربردها توصیف، گزارش و معرفی است. نوشتن سناریو از اولین اقدامات برای شکلگیری این نوع از موشن گرافیک است که سناریو میتواند داستانی یا غیر داستانی باشد. سناریو با کمک تصاویری که اصطلاحا “استوریبرد” نامیده میشوند، ثبت شده و مورد استفاده قرار میگیرد. برای درک بهتر استوریبرد، در زیر یک موشن با تعدادی از استوری بردهای آن به نمایش در آمده است.
این سناریو با توجه به هدف ویدئو موشن تنظیم میشود که میتواند معرفی محصول یا خدمتی باشد. علاوه بر سناریو، صداگذاری نیز از ملزومات ساخت موشنگرافیک است. برخی از موشنگرافیکها نیز برای انتقال دقیقتر اطلاعات نیازمند نریشن هستند.
دستهبندی دیگری برای موشنگرافیکها، آنها را در سه دسته دو بعدی، دو و نیم بعدی و سه بعدی قرار میدهد که هر یک مزایا و محاسن مربوط به خود را دارند و با توجه به تصمیم کارگردان موشن یا نیاز سفارشدهنده مشخص میشود. نمونههایی از موشنگرافیکهای طراحی شده در این سه دسته که توسط تیم نارون مدیا ارائه شدهاند، شما را در فهم بهتر تفاوت این دو یاری میکنند.
از اصلیترین بسترهای انتشار موشنگرافیکها، رسانههای تصویری و شبکههای مجازی هستند. چنانچه تا کنون انواع بسیاری از آنها را در تبلیغات تلویزیونی، تلویزیونهای تبلیغاتی شهری، نمایشگرهای نصب شده در مترو، پیجهای اینتساگرام و…. دیدهاید.